Договір про створення індустріального парку «Вінницький кластер холодильного машинобудування» підписали в той час, коли перший завод індустріального парку видав першу продукцію.
Документ підписано між Вінницькою міськрадою та приватним підприємством «Українська пивна компанія». «Важливо, що завод уже почав працювати, створено нові робочі місця, виготовлено першу продукцію, — зазначив міський голова Вінниці Сергій Моргунов. — Прихід у місто компанії зі світовим ім’ям — гарний знак для інших інвесторів».
— Треба розуміти, що наша компанія грає у вищій лізі світового бізнесу, — наголосив її директор Ігор Бурдиленко. — Для випуску продукції в тестовому режимі залучено 250 працівників, до кінця року їхню кількість заплановано збільшити втричі, а до 2024-го, коли завершимо будувати всі три черги, і завод запрацює на повну потужність, передбачено створення понад двох тисяч робочих місць.
За словами підприємця, увесь український бізнес нині найчастіше обговорює один з головних викликів — питання трудової міграції, відтік робочої сили за межі країни. «Створюючи такі підприємства, як наше, з високим рівнем технологій і відповідно достойною зарплатою, стимулюватимемо працівників залишатися у своїй державі, а не шукати заробітків далеко від дому», — каже Ігор Бурдиленко.
Фахівці підрахували, що наступного року бюджет міста отримає від нового підприємства 11,2 мільйона гривень податку від сплати єдиного соціального внеску та 10,5 мільйона гривень від податку на доходи фізичних осіб.