Львівщина за темпами нарощування платежів у бюджет вийшла на третє місце серед регіонів України. Порівняно із січнем—серпнем 2017 року надходження зросли на 26 відсотків, а це майже 1,8 мільярда гривень.

Як розповіли у Львівській ОДА, до державної скарбниці перераховано 19,7 мільярда гривень. Це майже на 27 відсотків більше, ніж за вісім місяців минулого року. План надходження податків і платежів до загального бюджету області виконано на 105,3 відсотка. Понад план надійшло 437 мільйонів гривень. За всіма показниками намітилася тенденція до стійкого зростання платежів. Ще одна позитивна тенденція — збільшення інвестицій та відкриття нових виробничих підприємств. Цьогоріч іноземний інвестор вклав у Львівщину в 3,7 разу більше коштів, ніж у 2017-му.

Щомісяця в регіоні відкривають два нові підприємства або розширюють виробничі площі вже працюючих. Позитивні тенденції експерти част-ково пояснюють поліпшенням морального клімату в області і зменшенням корупції, повідомляє наш власкор Богдан КУШНІР.