Атомники задоволені, що депутати дозволили їм нарешті вирішити квартирне питання

Тридцять п’ять родин рівненських атомників нарешті отримають довгоочікуване житло. Адже 4 вересня, у день відкриття дев’ятої сесії Верховної Ради України, 243 парламентарії проголосували в другому читанні законопроект № 3131 «Про внесення зміни до статті 11 Закону України «Про управління об’єктами державної власності» щодо впорядкування процедури відчуження суб’єктами господарювання державного сектору економіки житла своїм працівникам».
Рівненські атомники сподіваються, що нарешті вирішиться проблема з квартирами в будинку 412/4 у мікрорайоні Ювілейний міста Вараш, який було здано в експлуатацію Рівненською АЕС восени 2013 року. У ньому 8 однокімнатних, 8 двокімнатних, 10 трикімнатних і 9 чотирикімнатних квартир. Згаданий закон дає право Рівненській АЕС нарешті забезпечити житлом атомників, для чого всім новоселам планується видати безпроцентні позики строком до двадцяти років.
Соціальний законопроект № 3131 дасть змогу сім’ям атомників Рівненської та інших АЕС України отримати довгоочікуване житло й тим самим зменшити витрати держпідприємств на утримання такого майна.
Народний депутат України Василь Яніцький наголосив, що прийнятий закон спрямований ще й на збереження кадрового потенціалу працівників галузі. З ним солідарна і народний депутат України Вікторія Войціцька, яка вважає, що новий закон робить крок назустріч кваліфікованому персоналу АЕС і ГЕС, надаючи адміністраціям електростанцій важіль для мотивації працівників, на підготовку яких було витрачено значні державні кошти: «Висококваліфіковані фахівці таких підприємств, як НАЕК «Енергоатом» та багато інших, зможуть дивитися в майбутнє з більшою впевненістю. Сім’ї енергетиків зможуть нарешті отримати житло, на яке подекуди чекали десятиліттями».