На Рівненщині заарештовано адвоката — учасника організованої злочинної групи, яка перемістила з-за кордону прекурсорів більш як на мільйон гривень. Йому обрано запобіжний захід — тримання під вартою і суму застави — 2001632 гривні.
Слідчі органів безпеки та процесуальні прокурори встановили шістьох учасників організованої злочинної групи (жителів Рівненської та Львівської областей), які налагодили канал незаконного придбання та переміщення з-за кордону психотропних речовин з метою їх збуту в Україні. Ними було переміщено майже 100 тисяч псевдоефедриновмісних пігулок на більш як мільйон гривень.
Діяльність організованої групи була ліквідована правоохоронними органами області в червні 2017 року. Її учасників затримано на митному посту «Краківець» у Львівській області під час контрабандного переміщення з території Республіки Польща великої партії псевдоефедриновмісних таблеток «Cirrus» в кількості 9600 шт., які були приховані в автомобілі.
Наразі досудове розслідування щодо п’яти учасників організованої групи завершено та обвинувальний акт стосовно них передано для розгляду до суду.
Матеріали щодо шостого учасника — адвоката, роль якого полягала в наданні порад співучасникам злочинів з приводу організації та конспірації їхньої діяльності, виділені в окреме провадження.

Про це інформують у прокуратурі Рівненської області.