Останню добу (станом на ранок 10.09) бойовики 25 разів відкривали вогонь по наших військових. За даними прес-служби штабу ООС, противник двічі застосував озброєння, заборонене Мінськими домовленостями. Так, протягом минулої доби ворог обстрілював наші позиції в районах населених пунктів Кримське, Золоте, Світлодарськ, Південне, Верхньоторецьке, Красногорівка, Мар’їнка, Новомихайлівка, Новотроїцьке, Павлопіль, Гнутове, Лебединське, Водяне та Широкине.

Російські окупаційні війська вели прицільний вогонь із гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Крім того, з мінометів калібру 82 мм ворог гатив поблизу населених пунктів Водяне та Лебединське на Маріупольському напрямку. Також вдень у районі населеного пункту Кримське на Луганському напрямку один із опорних пунктів був обстріляний з озброєння бойової машини піхоти.

«Втрат серед військовослужбовців Об’єднаних сил протягом доби допущено не було. За даними розвідки, минулої доби було поранено чотирьох бойовиків російсько-окупаційних військ», — йдеться в повідомленні штабу.

Про останні події на передовій розповів боєць ЗСУ (місце дислокації — околиці Донецька): «Ситуація під контролем. Обстріли тривають. Орки змінили трохи тактику. Вони намагаються підпалити наші позиції, щоб виманити і дати змогу диверсійним групам підійти якомога ближче. Частенько використовують запалювальні міни. Вночі обстріляли наш опорник з гранатометів. Основна небезпека — від снайперів. Днями в наш сектор заїхала нова група найманців. Поки ми за мішками, все нормально, як тільки ми вилазимо, це зона смерті. На щастя, усі хлопці живі й здорові».