Запорізькі аграрії пишаються, що знову серед лідерів. Область опинилася на шостому місці в країні за показником валового збору ранніх зернових та зернобобових культур. Незважаючи на складні природні умови, аграрії краю з 909 тис. га намолотили 2 млн 98 тис. тонн зерна. Зокрема, за кількістю зібраної пшениці область посіла четверте місце.

Середня врожайність по області становить 23,4 ц/га, що на 7—10 центнерів нижче минулорічного показника. Утім, у Департаменті агропромислового розвитку ОДА повідомляють: цьогоріч жнива видалися досить складними, адже протягом весняно-літнього періоду на Запоріжжі спостерігалась ґрунтова посуха.
— Через несприятливі погодні умови в Бердянському районі загинуло 105 га ярого ячменю і 68 га гороху, в Чернігівському районі — 215 га гороху. Загалом аграрії недоотримали 432 тис. тонн пшениці, 172 тис. тонн ячменю, майже 45 тис. тонн гороху, — зазначив голова Запорізької ОДА Костянтин Бриль. — Весняна посуха і липневі зливи негативно вплинули на якість зерна. У чисельних випадках зерно невиповнене, щупле, травмоване, з низьким вмістом білка — 10—12% — та слабкою клейковиною. Але, незважаючи на негативні чинники, майже 50% пшениці, а це 800 тис. тонн, відповідає 2—3 класам якості, тобто є продовольчою.
Зараз в області триває збір пізніх зернових, технічних та плодоовочевих культур.

Запорізька область.