У Дубенському районі Рівненщини гучно відсвяткували кінець жнив фестивалем «З народної криниці». Це дійство стало справжнім святом родини та громади. На нього з’їхалися всі громади району, щоб продемонструвати свої таланти, звичаї, традиції, ремесла і традиційну українську кулінарію. Прибули на фестиваль також делегації з Польщі та сусідніх областей.

На свято до своїх земляків завітала й народний депутат України, представник Президента України у Верховній Раді Ірина Луценко (на знімку):

«Для кожної людини важливо пам’ятати свої корені. Я народилася в Дубно, і завжди пам’ятатиму про своє рідне місто. Свято «З народної криниці» показує, що ми — щирий, талановитий та співучий народ. Ми маємо свою мову, культуру та звичаї, які передаємо нашому молодому поколінню. Дуже приємно, що на сьогоднішньому святі є об’єднані громади. Ми мали змогу побачити, як вони змінилися — стали заможнішими та сильнішими. Віримо, що завдяки всім змінам, що відбуваються, вся наша країна стане такою самою».
Шістнадцятьох найдостойніших жителів Дубенського району, які творять сучасну історію, відзначили в рейтингу шани «Золотий колос». Нагороди вручали народні депутати Ірина Луценко та Олександр Дехтярчук, керівники області та району.
Учасники фестивалю мали змогу побувати на різних локаціях. Зокрема, на ремісничій території можна було спробувати себе в ковальстві, соломоплетінні та гончарстві.
Найбільшою стала гастрономічна галявина. Тут громади представили свої традиційні кулінарні смаколики. Не обійшлося й без параду короваїв. А родзинкою стали конкурси — найсмачніший дерун та найбільший гарбуз.
Мистецька територія вражала великою кількістю виробів народних умільців, які могли придбати гості свята. Упродовж фестивалю звучали народні композиції у виконанні місцевих аматорських колективів та запрошених гостей.

Фото надані автором.