Селище Гоща, що на Рівненщині, зі своїм бізнес-проектом «Набережна побачень» вибороло перемогу у Всеукраїнському конкурсі «Неймовірні села України-2018», що його третій рік поспіль проводить Інтернет-видання AgroPortal.ua. Окрім диплома переможця, гощанці привезли додому з Києва, де їх нагороджували, сертифікат на участь у спеціалізованій інформаційній поїздці до Німеччини.
 

— Перемога в конкурсі «Неймовірні села України» — це не лише додаткові 100 тисяч гривень для розвитку громади, — розповідає гощанський селищний голова Микола Панчук. — Ця перемога згуртувала громаду. Вона стала найліпшою промоцією селища. Голосували гощанці та мешканці інших сіл, селищ, міст, країн. На підтримку проекту розробили його візуалізацію й у соціальних мережах запустили флешмоб. Конкурс засвідчив, що мало хотіти перемоги. Її потрібно виборювати. Незабаром реалізовуватимемо проект. Гощанська селищна рада його співфінансуватиме. Також до створення «Набережної побачень» долучатимемо меценатів.

До речі, заявки на участь у конкурсі «Неймовірні села України-2018» подали 150 сіл. Гоща єдина представляла Рівненщину. Бізнес-проекти сіл-конкурсантів розглядали експерти. Вони визначали їх пріоритетність, актуальність. До фіналу увійшли 10 сіл, які подали найсильніші проекти. Згодом ці села відвідали експерти й розповіли про них на своєму Інтернет-ресурсі. Завершальним етапом конкурсу стало Інтернет-голосування та оцінки журі. Гоща здобула перемогу із загальним результатом 79,5 бала зі 100 можливих.