Цьогоріч на фінансування заходів соціально-економічної компенсації ризику населення, яке проживає у зоні спостереження Рівненської АЕС, уряд спрямував понад 32 мільйони гривень державної субвенції. Ці кошти є додатковим ресурсом для соціально-економічного розвитку трьох районів Рівненщини та одного — Волині.
 

У цьому році НАЕК «Енергоатом» відповідно до кількості виробленої у 2017-му електроенергії на соціально-економічну компенсацію ризику населення зон спостереження чотирьох АЕС перерахувала до держбюджету понад 392 мільйони гривень. Загалом прилеглим до діючих АЕС територіям (сім областей) у 2018 році уряд виділив 137 млн 499,5 тис. гривень субвенції. Незважаючи на збільшення Рівненською АЕС кількості виробленої торік електроенергії порівняно з 2016-м, цьогоріч сума виділеної урядом субвенції на розвиток зони спостереження РАЕС ідентична минулорічній — 32 млн 587,4 тис. гривень.
Для прилеглих до Рівненської АЕС територій розподіл субвенції місцевим бюджетам становив: Рівненська область (обласна частка) — 7 млн 18,3 тис. грн; Волинська область (обласна частка) —   2 млн 757,9 тис. грн; Маневицький район (Волинська область) — 7 млн 227,6 тис. грн; Володимирецький район (Рівненська область) — 9 млн 895,9 тис. грн; Сарненський район (Рівненська область) — 646 тис. грн; Костопільський район (Рівненська область) — 153,6 тис. грн; м. Вараш (Рівненська область) —    4 млн 888,1 тис. грн.
Територіальна громада Володимирецького району спрямує кошти на реконструкцію вуличного освітлення у селах Заболоття та Радижеве, ремонт протирадіаційних укриттів Володимирецького районного територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) та Довговільського НВК «ЗОШ І—ІІІ ступенів — ДНЗ», будівництво школи в селі Озерці з просторою їдальнею, медичним блоком, майстернею, великим спортзалом, бібліотекою.
У Маневицькому районі кошти підуть на проведення капітальних ремонтів даху Маневицької дитячої музичної школи, території районного будинку культури в смт Маневичі, частини приміщень, зокрема підвального, поліклінічного відділення Маневицької центральної районної лікарні, капітальних ремонтів шкіл у селах Цміни, Старий Чорторийськ, шкільного спортзалу у Великій Яблуньці, поточні ремонти вулиць Молодіжна у Довжиці тощо.
У Сарненському районі Рівненщини планується здійснити капітальний ремонт покрівлі, систем водопостачання та каналізації, приміщення захисної споруди цивільного захисту ДНЗ «Сонечко» в с. Велике Вербче, а також провести поточний ремонт підлоги клубу в с. Бутейки. У Костопільському районі частину коштів субвенції спрямують на поточний ремонт сільського Будинку культури у с. Гута.
У місті-супутнику РАЕС Вараші кошти субвенції буде використано на поточний ремонт захисних споруд цивільного захисту протирадіаційних укриттів, кабінету фізики у школі № 1, на заміну вікон і дверей у дитсадках № 5, № 6 та № 8 тощо.