РІВНЕ: 

19 важливих соціальних проектів із 70, що надійшли на конкурс, реалізують на Рівненщині. Цього року їх була рекордна кількість, і багато проектів дуже якісно написано. Стосувалися вони поліпшення надання соціальних послуг людям, розвитку туризму та підприємництва, енерго- та ресурсозабезпечення. Саме тому конкурсна рада рекомендувала департаменту економічного розвитку і торгівлі ОДА звернутися до обласних депутатів щодо збільшення коштів на впровадження проектів, а також затвердила перелік найуспішніших розробок, які може бути реалізовано у разі дофінансування.
«Депутати обласної ради підтримали громади та додатково виділили 300 тисяч гривень з бюджету. Тоді буде реалізовано більше проектів, ніж планували раніше», — каже заступник голови ОДА Ігор Тимошенко.
Так, за 2,1 млн грн на умовах співфінансування громади втілять у життя важливі ініціативи: відремонтують міст та млин, облаштують спортивні майданчики, зокрема й для людей з інвалідністю, зроблять вуличне освітлення та станцію знезалізнення води. Також планують створити нові туристичні маршрути та об’єкти для підвищення привабливості своїх територій.
Загалом з початку реалізації обласного конкурсу проектів розвитку територіальних громад вдалося реалізувати 95 ініціатив на понад 12 млн грн, з яких майже 7 млн — власний внесок громад.