У Дніпропетровському окружному адміністративному суді відбудеться судове засідання за позовом профспілки працівників освіти до департаменту гуманітарної політики Дніпровської міськради.
Профспілка наполягає на скасуванні наказу департаменту гуманітарної політики «Про оптимізацію штатних розписів комунальних закладів і підприємств, підпорядкованих департаменту гуманітарної політики Дніпровської міськради», вважаючи його незаконним, таким, що не відповідає інтересам батьків, працівників освіти, тому значно погіршує освітній процес. Про це повідомив керівник ГО «Правозахисна справа» Михайло Яценко.
«Ліквідували посади фізкультурників, медпрацівників, бібліотекарів, музичних керівників, керівників кружків, слюсарів, електриків, гардеробників, двірників, охоронців. Працівників навчальних закладів змушують погодитися з додатковим навантаженням і зменшенням заробітної плати, — йдеться в повідомленні. — Усі спроби вирішити (скасувати ганебний наказ) мирним шляхом — проігноровано, що вкотре доводить необхідність об’єднатися й вимагати».
Тому ГО «Правозахисна справа» організовує мітинг біля будівлі Дніпропетровського окружного адміністративного суду в понеділок, 17 вересня.