За словами одного з ініціаторів акції, поета і журналіста Романа Любарського, 11 тисяч гривень, отриманих від продажу книжок, підуть на лікування онкохворого школяра з села Плетений Ташлик Маловисківського району Кіровоградської області Дмитра Цибрія.
 

Серед лотів аукціону були книжки літературних класиків Юрія Яновського, Арсенія Тарковського, а також прозаїків і поетів — земляків-сучасників: Василя Бондаря, Олександра Жовни, Володимира Могилюка, Григорія Гусейнова, Павла Чорного, Петра Мельника, Валерія М’ятовича та інших. Дехто з них був особисто присутній під час торгів.
Майже за всі книжки учасники аукціону платили більше за пропоновану початкову ціну. Більшість лотів викупила відома в Кропивницькому благодійниця і меценатка, підприємиця Людмила Шубіна. «Я прийшла не просто купувати книжки, а передусім матеріально допомогти хворій дитині. Куплені тут книжки роздарую тим, кому вони потрібні», — зауважила вона.
До організації благородної акції долучилися журналісти обласної газети «Народне слово» та волонтери Міжнародного благодійного фонду «Янгол життя». А відбувся аукціон за підтримки відділу мистецтв обласної бібліотеки імені Дмитра Чижевського департаменту культури, туризму та культурної спадщини Кіровоградської ОДА, а також обласного художнього музею.

Кіровоградська область.