Хмельницький:

Злочинне угрупування, яке вдалось викрити правоохоронцям, підозрюється у вимаганні майна та грошей у городян. Встановлено, що раніше судимий ватажок залучив до групи вимагачів сімох осіб, більшість із яких мала кримінальне минуле. Вони підтримували високий рівень узгодженості дій, дисципліни та фізичної підготовки. А наділений лідерськими якостями керівник планував злочини, розподіляв завдання між виконавцями, узгоджував спеціальні правила поведінки та план заволодіння чужим майном.


Правоохоронці задокументували вісім епізодів їх злочинної діяльності. Так, під час досудового розслідування було встановлено факт вимагання у хмельничанки її частки у статутному капіталі товариства. Свої вимоги зловмисники поєднували із застосуванням насильства. Іншого чоловіка спільники змусили передати їм автомобіль, який той використовував у підприємницькій діяльності.
Правоохоронцями зібрано достатньо доказів, які підтверджують факти захоплення майна і навіть викрадення людини. Крім цього, залякуючи і погрожуючи, злочинці змушували своїх жертв передати майнові права на квартири у Хмельницькому.