ЧЕРНІВЦІ:

Як заявив голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян, місцева влада не може достукатися до державних мужів у Києві, щоб ті допомогли фінансами на завершення спорудження таких необхідних пунктів пропуску на кордоні з ЄС.

За його словами, продовжувати роботи через технічні причини нема можливості. Адже будь-які подальші кроки підрядних організацій розцінюватимуться як корупційні дії.
Пункти пропуску будують за європейські кошти, і затримка цього проекту ставить під загрозу фінансування іншого напрямку. А саме під’їзної дороги довжиною 7,5 км.
«Довжина кордону з Румунією у Чернівецькій області становить 234,5 км, і на цьому відтинку діє лише один контрольно-пропускний пункт. Навіть щоб дістатися до родичів, люди повинні об’їжджати зайві 150—200 кілометрів, тоді як напряму відстань становить 20—30.
Про яку євроінтеграцію і розвиток Карпатського регіону ми говоримо, якщо досі не можемо розкоркувати напрямки, де з боку Євросоюзу вже збудовані дороги та інфраструктура? Тим більше що нам на це виділив гроші ЄС», — заявив Іван Мунтян.