Дзюдо. Баку (Азербайджан). Чемпіонат світу. 17-річна дзюдоїста українка Дарина Білодід виборола золоту медаль у категорії 48 кг. Киянка здивувала своїх досвідчених суперниць, серед яких була чемпіонка Олімпіади-2016 у Ріо-де-Жанейро аргентинка Паула Парето, не по роках зрілою технікою і класом.
Цікаво, що в усіх поєдинках киянка проводила один і той самий прийом, який називається о-учі-гарі (зачеп зсередини гомілкою).
У фіналі Дарина за дві хвилини перемогла на той момент чемпіонку світу 23-річну японку Фуну Тонакі, отримавши за підсічку чистий іппон. І принесла Україні перше жіноче світове «золото». Вона — наймолодша в історії чемпіонка світу серед дорослих. А всього таких атлетів у нас двоє — Дарина і Георгій Зантарая, котрий здобув титул 2009 року й успішно виступає дотепер.

***

Чемпіонка Європи-2017 і новоспечена чемпіонка світу Дарина Білодід подякувала всім, хто допоміг їй піднятися на вершину п’єдесталу в Баку:
«Радію, що український прапор знову на вершині. Я стала чемпіонкою світу. Досі не можу в це повірити.
Велика подяка всім людям, які за мене вболівали. Я відчувала вашу підтримку, дуже приємно, без вас у мене б це не вийшло. Велике спасибі моїм дорогим батькам і тренерам, які завжди поруч, щоб не сталося»