Футбол. Ліга Європи. Груповий етап. 1-й тур. 20 вересня.

Група К. «Ренн» (Франція) — «Яблонец» (Чехія, Яблонец-над-Нісоу). 2:1.

«Динамо» (Україна, Київ) — «Астана» (Казахстан). 2:2. Голи: Циганков, 11, Аничич, 21, Гармаш, 45+2, Муртазаєв, 90+4.

«Динамо»: Бойко, Кендзьора, Кадар, Бурда, Пиварич, Сидорчук, Буяльський (Шепелєв, 90+2), Циганков (Морозюк, 90), Гармаш (Дуелунд, 79), Вербич, Русин. Тренер — Олександр Хацкевич.
«Астана»: Ерич, Рукавина, Постніков, Аничич, Шомко, Томасов (Муртазаєв, 88), Маєвський, Кляйнгайслер, Енріке, Кабананга, Альмейда (Мужиков, 80). Тренер — Григорій Бабаян.

Рефері — Галіс Езкаг’я (Туреччина).

Київ. НСК «Олімпійський». 21 783 глядачі.
20 градусів.
З перших хвилин гострі моменти почали виникати біля воріт гостей один за одним. Однак з реалізацією ніяк не виходило. Втім, так тривало недовго. Кияни розіграли ефектну комбінацію: Русин скинув м’яч Циганкову, той зіграв у «стіночку» з Буяльським і потужним ударом у нижній лівий кут завершив справу.
Та і гості не тільки оборонялися. За найменшої нагоди відповідали контратаками, активно грали у відборі. Кілька небезпечних випадів «Астани» нейтралізував Бойко.
Потім Томасову зробив шикарний «подарунок» Гармаш, не подивившись, куди віддає передачу. Через таку недбалість суперника півоборонець казахстанського клубу вийшов сам на сам із Бойком. Але діяв нерішуче, тому господарі винесли м’яч на кутовий. Та після розіграшу стандарту Аничич головою влучив під поперечину.
Протягом певного часу динамівці приходили до тями. А на другій доданій до першого тайму хвилині вдача нарешті повернулася обличчям до них. Гармаш після розіграшу штрафного, скориставшись помилкою воротаря Ерича, з кількох метрів уразив ціль.
Після перерви гра не втратила гостроти. Обидві команди діяли, не шкодуючи сил. Кияни мали чудовий момент збільшити перевагу, коли на 78-й хвилині Гармаш вивів Буяльського фактично один на один з воротарем. Віталій сильно пробив з лінії карного майданчика. Але, на жаль, не влучив у ворота.
А гості таки врятувалися в доданий час. Ця нічия їм мов з неба впала. «Динамо» знову не виграло. Хоча заслужило на перемогу, бо створило більше моментів. Можна, звичайно, висловити претензії до рефері, котрий не призначив пенальті за гру рукою казахстанського футболіста у власному карному майданчику. Ще раз згадати втрачений Буяльським момент та інші нагоди забити.
Але тепер це, так би мовити, розмови на користь бідних. Потрібно вміти терпіти до кінця, не втрачати концентрацію на останніх хвилинах, і тоді буде легше зберегти хоч невелику перевагу в рахунку...