Футбол. Чемпіонат країни. Прем’єр-ліга. 9-й тур.

22 вересня. «Маріуполь» — «Олександрія». 1:0. Маріуполь. Стадіон імені Володимира Бойка. 2 114 глядачів. Рефері — Кривоносов (Київ). Гол: Фомін, 8.
«Львів» — «Карпати». 1:1. Львів. «Арена Львів». 8 723 глядачі. Рефері — Абдула (Харків). Голи: Бруно, 78 — Мякушко, 74.
«Арсенал» — «Олімпік». 1:3. Київ. «Динамо» імені Валерія Лобановського. 820 глядачів. Рефері — Бондаренко (Одеса). Голи: Гринь, 58 — Вакуленко, 16, Гришко, 64, Дегтярьов, 82. На 76-й хвилині Вакуленко («Олімпік») не реалізував пенальті (поперечина).

23 вересня. «Динамо» — «Десна». 4:0. Київ. НСК «Олімпійський». 10 318 глядачів. Рефері — Монзуль (Харків). Голи: Бурда, 45, Вербич, 67, Кендзьора, 74, Циганков, 87.


«Шахтар» — «Чорноморець». 3:0. Харків. ОСК «Металіст». 6 081 глядач. Рефері — Арановський (Київ). Голи: Мораес, 67, Трубочкін, 60 (у власні ворота), Тайсон, 82.
«Ворскла» — «Зоря». 2:1. Полтава. «Ворскла» імені Олексія Бутовського. 5 800 глядачів. Рефері — Бойко (Київська область). Голи: Ребенок, 65, Прийма, 90 (у власні ворота) — Караваєв, 70. На 88-й хвилині Шарпар («Ворскла») не реалізував пенальті (воротар).

Після сьомої поразки в чемпіонаті столичний «Арсенал» залишився без наставника. Фабріціо Раванеллі більше не тренер київського «Арсеналу». Після поразки «канонірів» від донецького «Олімпіка» італійський фахівець повідомив на післяматчевій прес-конференції про бажання залишити клуб. Пізніше він розповів про причини свого рішення. Вони банальні: керівництво клубу (президент Івіца Пірич) багато обіцяло, але не дотрималося слова. Команда опинилася у дуже скрутному становищі. І працювати в таких умовах Раванеллі не захотів. Єдиний, кому подякував тренер, — це генеральний директор ФК «Арсенал» Олександр Москаленко. За словами Раванеллі, гендиректор ставився до справи з душею, щиро поважав його і гравців.
Нагадаємо, що знаменитий італієць став наставником «Арсеналу» влітку, прийшовши замість Сергія Литовченка. Під його орудою київська команда святкувала перемогу лише раз і один поєдинок зіграла в нічию, зазнавши при цьому сім поразок.

***

Фаворити, які грали домашні поєдинки, здобули перемоги з великими рахунками. Але обом клубам довелося добряче помучитися, щоб відкрити рахунок. І якщо для «гірників» це була сьома звитяга поспіль, то динамівці не вигравали в шести зустрічах (до поєдинків чемпіонату додалися зустрічі Ліги чемпіонів і Ліги Європи).
Кияни довго шукали потрібну стежку і лише на останній хвилині першого тайму відкрили рахунок. Цього разу в складі динамівців не було жодного чистого форварда. А на вістря атаки відрядили півоборонця Вербича (на знімку крайній праворуч).
— І раніше я хотів спробувати його на позиції нападника, — розповів наставник «Динамо» Олександр Хацкевич, — але мені десь забракло сміливості. Словенець грав на атаці за «Копенгаген» у Лізі чемпіонів, знає вимоги. Я з ним переговорив на цю тему, він сказав, що жодних проблем немає. Головне, що він сьогодні чіплявся за м’яч, був гарний у підіграванні і забив. Отже, Беньямін упорався зі своїм завданням...

***

У Полтаві грався поєдинок за четверту позицію в турнірній таблиці. Час зустрічі спливав, а на табло — 1:1. Полтавчани за дві хвилини до завершення основного часу отримали шанс вийти вперед. Але удар Шарпара з 11-метрового воротар гостей Махарадзе парирував на кутовий. І саме після його розіграшу луганчанин Прийма зрізав м’яч у власні ворота...
На післяматчевій прес-конференції наставник «Зорі» Юрій Вернидуб сказав:
— Наступну зустріч у Лізі Європи ви проведете зі «Спортінгом». Якщо він сам собі заб’є гол, я буду тільки радий...

Підготував Геннадій БРАНИЦЬКИЙ.
Фото ФК «Динамо».