Українські та зарубіжні письменники, журналісти, громадські активісти та гості 25-го Форуму видавців під стінами Львівської міськради взяли участь у марафоні-читанні на підтримку режисера Олега Сенцова та всіх українських політв’язнів у Росії.
«Ця акція не покликана достукатись до Олега Сенцова і багатьох інших, вона покликана достукатись до наших сердець. Вони свій вибір зробили. Нам треба достукатись до нас самих», — заявив колишній дисидент, політв’язень радянських таборів Мирослав Маринович.
Ведучий марафону-читання Володимир Бєглов привернув увагу учасників форуму і гостей Львова до того, що в цей час на очах усього світу повільно згасає Олег Сенцов, який став символом незаконно ув’язнених десятків українців.
Акція під стінами міської ратуші вкотре мала нагадати про велику жертву, яку приносить за нас український режисер. Про це йшлося під час усіх днів роботи Форуму видавців.
«Олеже, ми згадуємо тебе щодня, нам не однаково. Олеже, будь ласка, не вмирай! Ти чуєш наші оплески», — звернувся до політв’язня публіцист Ігор Померанцев.
«Врятуємо Олега Сенцова. Наші політв’язні досі там. Це не може продовжуватися», — заявила президент ГО «Форум видавців» Олександра Коваль.