У обласному центрі чотири дні поспіль працювала «Майстерня міста». Такий масштабний щорічний захід утретє влаштували фахівці й волонтери комунальної організації «Інститут розвитку міста» за підтримки німецької урядової компанії GIZ. Самі організатори назвали це дійство урбаністично-культурним фестивалем, покликаним залучити якомога більше мешканців облцентру до процесів його розвитку та оновлення.
Тож кожен охочий міг стати безпосереднім учасником понад півсотні заходів, які відбувалися у павільйоні та на кількох майданчиках Театральної площі, а також на базі комунальних установ і навчальних закладів чи просто у дворах віддалених мікрорайонів. Тематичні дискусії, круглі столи, презентації, воркшопи, майстер-класи, квести, концерти не залишали байдужими ні дорослих, ні дітей. Тим паче що все те адресувалося людям різного віку — від молодшого шкільного до глибоко пенсійного.
Дорослі презентували кращі практики ОСББ, училися забезпечувати енергоощадне освітлення вулиць і будинків, облаштовувати подвір’я багатоповерхівок, спілкуватись із людьми з вадами слуху за допомогою мови жестів... Діти також не лише розважалися. Літературні та музейні квести допомагали їм глибше пізнати історію рідного краю. Водночас майстер-класи давали можливість опанувати навички виготовлення екоторбин та інших потрібних у побуті речей.

На знімку: проект міста своєї мрії презентують учні полтавської школи № 22.
Фото автора.