На бойовому посту, виконуючи завдання командування у зоні проведення Операції об’єднаних Сил, загинув старший солдат Збройних Сил України Олександр Сергійович Бережанський (на знімку), наш земляк із Ланцевого. Це сталося в районі Кримського на Луганщині.

На цій ділянці протистояння, незважаючи на перемир’я, як розповів командир механізованого батальйону, де служив Олександр, російські диверсійні групи виявляють особливу активність, мало не щоночі встановлюють міни.
Народився герой 20 січня 1976 року на Одещині. Потім жив у Ланцевому, біля Берди. Після закінчення школи О. Бережанський навчався у Приморському сільгосптехнікумі. У 1994-1996 роках наш земляк служив у лавах Збройних Сил України. Потім трудився в фермерських господарствах.
Коли почалася неоголошена війна на сході України, чоловік змінив мирну професію на військову. Олександр уклав контракт зі Збройними Силами України. Знову воїном він став восени 2016 року. Нашого земляка направили служити у механізовану частину на Луганщині.
Захищаючи рубежі на луганській землі, Олександр захищав кожного із нас. Командування представило О. Бережанського до бойової нагороди (посмертно).
В Олександра Сергійовича залишилося два сини Богдан та Сергій і дружина Лілія Вікторівна.
В останню путь захисника Вітчизни проводжала вся громада.
Виконувач обов’язків військового комісара майор Олександр Качура наголосив, що сини і земляки мають гордитися своїм батьком-героєм, істинним патріотом, захисником рідної землі.
Заступник командира роти Микита Шандиба зазначив: у підрозділі гордяться Олександром Сергійовичем, він став досвідченим воїном, був наставником для молодших солдат. Однополчани впевнені: герої не вмирають, вони живуть у серцях вічно...

Більмацький район

Запорізької області.

Фото надано автором.