Виїзне засідання україно-молдовської робочої групи з питань розширення транспортних коридорів між сусідніми державами відбулося на Вінниччині. В перший день учасники зібрання працювали в обласному центрі в режимі конференції, на другий — виїздили в Ямпільський район, де планується будівництво мосту через Дністер.

Керівник української делегації заступник міністра інфраструктури з питань європейської інтеграції Віктор Довгань зазначив, що співробітництво наших країн має давні гарні традиції і значний потенціал для майбутніх проектів. Один з них — розширення транспортного сполучення шляхом спорудження водної переправи через Дністер.
Держсекретар з питань транспорту мінекономіки і дорожньої структури Молдови Сергій Букатару, який очолював делегацію сусідів, відзначив, що Молдова також сповнена бажанням розширити транспортні коридори.
Спорудження мосту мало б стратегічне значення, зазначив голова Вінницької ОДА Валерій Коровій. Область динамічно розвивається, вийшла на ринки Азії. Переправа з’єднала б транспортну інфраструктуру нашої держави з країнами Європи і Азії. 
Учасники зібрання зазначали, що міст скоротив б шлях до країн Азії майже на 500 кілометрів.

Будівництво водної переправи заплановано в районі українського міста Ямпіль і молдовського селища Косоуци. Питання для сусідів не нове. Ідею такого сполучення перейняли в попередників. На важливості його розв’язання наголошували ще в минулому столітті. До будівництва справа не доходила насамперед через відсутність коштів. Чи вдасться зрушитися з місця тепер, покаже час.
У роботі зібрання взяли участь Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Молдова в Україні Руслан Болбочан та почесний консул Молдови у Вінниці Михайло Куницький.

Вінницька область.