Ці слова видатного педагога Василя Сухомлинського повною мірою стосуються і його самого, бо ж внесок Сухомлинського у педагогічну науку має неабияке значення не лише для української школи, а й загалом для світової. Про це, зокрема, йшлося на урочистостях, присвячених 100-річчю від дня народження Василя Сухомлинського, що відбулися в Київському університеті імені Бориса Грінченка.

Справа наліво — ректор університету Віктор Огнев’юк, міністр освіти і науки України Лілія Гриневич, президент Національної академії педагогічних наук України Василь Кремень, голова постійної комісії Київської міської ради з питань освіти, науки, сім’ї, молоді та спорту Ганна Старостенко.

Фото Олександра КЛИМЕНКА.

Урочистості відвідали високопосадовці на чолі з міністром освіти Лілією Гриневич та президентом Національної академії педагогічних наук України Василем Кременем. Були присутні й зарубіжні гості, зокрема директор Інституту міжнародних і порівняльних досліджень Пекінського педуніверситету Лю Баоцунь. Прибула також родина Василя Сухомлинського: донька Ольга Сухомлинська, онуки Олексій та Леся й правнуки Єгор Сухомлинський та Вадим Стариков.
Наприкінці свята піднесеного і патріотичного настрою додала концертна програма, в якій взяли участь викладачі та студенти університету, а також Народний художній колектив, театр танцю «Нью-Анс».