Кропивницький:

Об’єднаним територіальним громадам Кіровоградщини вже передано понад 25 тисяч га землі. З них 11 300 га ОТГ отримали днями.

На знімку: голова Новоукраїнської ОТГ Олександр Корінний і начальник управління Ігор Зінченко під час підписання документів.

Фото з офіційного сайту ГУ Держгеокадастру у Кіровоградській області.

У Головному управлінні Держгеокадастру в Кіровоградській області відбулося підписання документів про передачу земель сільськогосподарського призначення поза межами населених пунктів у розпорядження Маловисківської та Новоукраїнської міських, Ганнівської Новоукраїнського та Великоандрусівської Світловодського районів сільських об’єднаних територіальних громад. Площа переданих із державної власності земель — 11,3 тисячі га. Тож загалом на сьогодні, за інформацією ГУ Держгеокадастру області, тринадцятьом ОТГ уже передано в комунальну власність 25,5 тисячі га земель сільськогосподарського призначення.
Довідково

31 січня 2018 року Кабінет Міністрів України прийняв розпорядження про передачу землі у власність об’єднаних громад за межами населених пунктів. Держгеокадастру доручено забезпечити формування земельних ділянок шляхом проведення їхньої інвентаризації та передати в комунальну власність ОТГ.