У Дніпрі з 1 жовтня почали роботу популярні курси української мови «Навчіть друга говорити українською». Жителів обласного центру запрошують на безплатні заняття вже п’ятий рік.
— У курсів немає жодних обмежень, — розповідає викладач, волонтер Леся Скорик. — Нашим найстаршим учням — 80 років, наймолодшим — п’ять. І хоча курси орієнтовані на дорослих, часом наші слухачі приходять із онуками. Ми працюємо з усіма. Є учні, які ходять постійно, є такі, хто іноді навідуються. Але зазвичай формується кістяк постійних відвідувачів. Торік у групі займалися приблизно 60 осіб. Це люди різних професій. У нас були адвокати, економісти, хіміки, математики, директори різних підприємств, викладачі вишів, бібліотекарі, домогосподарки, медсестри.
До групи можна приєднатися в будь-який момент. У понеділок на першому занятті пройшла ознайомлювальна лекція, а на другій зустрічі слухачів ближче познайомлять із творчістю Олександра Довженка. У середині жовтня також набиратимуть групи з підготовки до ЗНО, на них запрошують школярів-переселенців і дітей воїнів АТО. Курси засновані в 2013 році, вони проводяться майже в 20 містах.

Дніпропетровська область.