ЛУЦЬК:

Майже 800 кілометрів пройшов 35-річний волонтер з Луцька Руслан Теліпський, аби поклонитися могилі Тараса Шевченка в Каневі. Щоб подолати цю відстань, йому знадобилося 28 днів. Свою ходу назвав «Тарасів дороговказ». У такий спосіб волинянин вирішив вшанувати полеглих Героїв Майдану та бійців Небесного легіону, а також подякувати за мирне небо захисникам України та ветеранам АТО.
Стартував мандрівник 24 серпня з прифронтового Слов’янська. Його шлях проліг через сім областей. Вирушав з мінімальною сумою грошей, ночував у друзів, знайомих або небайдужих людей. У багатьох містах і селах до нього символічно приєднувалася молодь. У Каневі мандрівника зустрічали студенти. З ними пройшов останні кілометри, співаючи українських пісень.
Вперше до могили Тараса Шевченка Руслан Теліпський вирушив з Луцька десять років тому. Пройшов за 34 дні територією дев’яти областей понад тисячу кілометрів. А ще небайдужий волинянин колекціонує фото пам’ятників і постаментів Тараса Шевченка. Має вже 1300 таких знімків із 30 країн.