Дитячі набори на суму 5 тисяч гривень уже почали видавати в лікарнях Дніпра і Кам’янського. Про це повідомили в прес-службі ОДА. Під кінець року орієнтовно 100 тисяч немовлят в Україні отримають подарунок від держави — пакунок малюка, у якому зібрані основні речі для дітей у перші місяці життя.
Дніпропетровський обласний перинатальний центр одержав у першій партії найбільшу кількість — 45 наборів. До речі, фахівці перинатального центру свого часу підтримали важливі зміни в складі пакунків малюка. Спочатку в наборі були соски-пустушки, які повністю суперечать ініціативі грудного вигодовування ВООЗ ЮНІСЕФ. З відповідною заявою Республіканський центр грудного вигодовування звернувся до МОЗу України. Як результат, у складі пакунків тепер немає штучних імітаторів вигодовування.
У перинатальному центрі вже призначено відповідальних за видачу пакунків малюка. Головний лікар Людмила Падалко стверджує, що процес уже налагоджено, а наборами мами й фахівці медзакладу задоволені: «Дуже важливо для маленької дитини — натуральність. Ці набори повністю відповідають цій вимозі».

Дніпро.