Кропивницький:

На Кіровоградщині тривають заходи, присвячені столітньому ювілею від дня народження Василя Сухомлинського — видатного українського педагога. З цієї нагоди в обласному центрі на будівлі Інституту післядипломної педагогічної освіти урочисто відкрито пам’ятну дошку.

У регіоні з робочим візитом побував заступник міністра освіти Павло Хобзей. Урядовець відвідав Павлиську загальноосвітню школу І—ІІІ ступенів — ліцей імені В. О. Сухомлинського та меморіальний музей, вручив нагрудний знак Міністерства освіти і науки «Василь Сухомлинський» вчителю української мови та літератури Раїсі Гришиній, разом із керівництвом області та району поклав квіти до могили Василя Сухомлинського.
Голова Кіровоградської ОДА Сергій Кузьменко передав рідній школі Василя Сухомлинського сертифікат на кабінет біології (на знімку). А на згадку про визначну дату вручив Павлу Хобзею, директору школи Валентині Деркач та директору музею Світлані Різник перші екземпляри відкарбованої Нацбанком другої ювілейної монети «Василь Сухомлинський. Серце віддаю дітям».
В обласному художньому музеї до цієї дати була розгорнута експозиція «Мистецтво бути другом і наставником». Відвідувачі музею можуть тут побачити вже рідкісне видання книжки Сухомлинського «Серце отдаю детям», в якій він виклав основні принципи свого розуміння процесу навчання, тематичні зразки живопису, графіки, пам’ятні медалі та книжки. Особливу увагу привертає робота художника Миколи Бондаренка «Сухомлинський з дітьми», яка зображує вчителя та його учнів під час споглядання неймовірної української природи.
— Для належного вшанування видатного земляка та збереження його педагогічної спадщини протягом останнього року в області проведено величезну роботу. Зокрема, з обласного та районного бюджетів виділено понад вісім мільйонів гривень на проведення заходів з реконструкції музею В. Сухомлинського в Павлиші та благоустрою території школи, де працював видатний педагог, — повідомив голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко.

Фото з офіційного сайту Кіровоградської ОДА.