Під час проведення Тижня фінансової грамотності в Україні на Театральному майдані Тернополя відбувся флешмоб на підтримку легалізації трудових відносин.

Організаторами виступили представники Головного управління Пенсійного фонду України в області, студенти факультету фінансів та викладачі кафедри фінансів ім. С. І. Юрія Тернопільського національного економічного університету.
Студенти факультету взяли участь у заході, щоб привернути увагу молоді до офіційного працевлаштування, адже від страхового стажу, величини сплаченого єдиного соціального внеску залежить розмір майбутньої пенсії. Вони також закликали роботодавців легалізувати зайнятість і відмовитися від виплати зарплати «в конвертах». Зокрема, студентка групи ФМС-22 Вікторія Бутенко зазначила, що це дасть змогу зняти соціальне напруження в суспільстві та забезпечить громадянам належний соціальний захист. А офіційний заробіток сприятиме наповненню дохідної частини державного бюджету та гарантуватиме гідну старість у майбутньому.
Начальник відділу забезпечення наповнення бюджету фінансово-економічного управління ГУ Пенсійного фонду України в області Лідія Миколайчук нагадала: «Ми вже знаємо, що з 1 січня 2018 року, щоб оформити пенсію, потрібно 25 років страхового стажу, з 1 січня 2019 — 26, з 1 січня 2020 — 27 років. До 2028 року нам потрібно буде 35 років для призначення пенсії».
Перевірити свій страховий стаж та те, чи сплачує підприємство або підприємець ЄСВ, можна на веб-порталі Пенсійного фонду.

Фото надано відділом інформації та зв’язків з громадськістю ТНЕУ.