Вдячних учнів та гідних зарплат побажав Олег Ляшко педагогам з нагоди професійного свята під час зустрічі в Інституті післядипломної освіти в Дніпрі. Достойною зарплатою вчителя зі стажем Олег Ляшко назвав 25 тисяч гривень, а педагога-початківця — 10 тисяч гривень. Пообіцяв боротися за такі доходи освітян.
«Моя перша освіта здобута в Харківському педуніверситеті імені Григорія Сковороди. Після інтернату мене одразу не взяли. Вступив аж у 24 роки. Але це не завадило мені стати тим, ким я є зараз. Нам треба навчати тих, хто піднімає економіку. А зараз у кожному райцентрі готують економістів та юристів. Потім вони із дипломами на базарах торгують. Тому ми добиваємося відновлення державного фінансування профтехосвіти і підвищення зарплат педагогам, в першу чергу працівникам ДНЗ і ПТУ. Я зроблю все, щоб змусити владу знайти на це кошти в держбюджеті. За нашими підрахунками, зарплата педагога-початківця повинна бути 8—10 тисяч гривень. При цьому ніякої зрівнялівки бути не повинно, коли один працює 20 років, інший після інституту, а отримують однаково. Що довше людина працює — то більша у неї зарплата», — наголосив політик.
Олег Ляшко розповів про своїх вчителів у школах-інтернатах, яких з теплом згадує досі.
«У 1990-му році я закінчив Борзнянську школу-інтернат на Чернігівщині. До цього п’ять років був у Прилуцькому дитбудинку. В мене життя було складне, три інтернати поміняв. З одного мене вигнали у шостому класі, бо ставив забагато запитань вчителям. Я завжди був розумний. Пам’ятаю свого вчителя фізкультури Басая Олексія Івановича. На жаль, він уже покійний — розбився на мотоциклі. Через моє життя пройшли тисячі людей, з якими я спілкувався, але своїх улюблених вчителів я завжди пам’ятаю — як їх звати, коли вони народилися, де живуть, що викладають. Я бажаю, щоб ви завжди були у серці ваших учнів і вони вас пам’ятали», — підсумував О. Ляшко.