Будівництво комплексу дегазації полігона твердих побутових відходів значно покращить екологічний стан Кропивницького, переконані депутати міськради, члени постійної депутатської комісії з питань архітектури, будівництва, реклами, регулювання земельних відносин та охорони навколишнього природного середовища. Задля цього члени комісії погодили передачу в оренду земельної ділянки для ТОВ «ЛНК», що займається розробленням проекту будівництва.

За словами заступника міського голови Олександра Мосіна, куратора проекту, систему збору біогазу для виробництва електроенергії планують запустити вже до кінця року.
— Це покращить екологічний стан у місті, створить нові робочі місця та дасть змогу залучити півтора мільйона євро інвестицій, — повідомив Олександр Мосін. — Нині виконуються роботи з буріння свердловин, після цього встановлять спеціальне обладнання, що вироблятиме електроенергію, яку потім можна буде продавати за «зеленим» тарифом.
Голова комісії Олександр Шамардін переконаний, що комплекс дегазації кардинально змінить ситуацію для мешканців мікрорайонів Кущівка та Завадівка: повітря стане чистішим та зникне запах сміттєзвалища. Тепер остаточне слово — за міською радою, повідомляє її прес-служба.