Учні Школи Рідної мови та їхні батьки в приміщенні Свято-Володимирівської української католицької церкви (м. Ред-Дір, Канада) взяли участь у міжнародній акції «Запали свічку пам’яті» (на знімку),

ініційованій Світовим конгресом українців і присвяченій дітям, які не повернулися за шкільні парти 1 вересня 1933 року. Учні Школи Рідної мови зачитали свідчення тих людей, які вижили під час Голодомору. Разом із батьками вони обговорили причини геноциду українців і помолилися за душі померлих протягом голоду 1932—1933 років.
«Свічка пам’яті» продовжує свою подорож п’ятьма континентами. Щодня свічки пам’яті запалюються в різних країнах. Акція завершиться 24 листопада в Києві, під час всеукраїнського національного відзначення роковин Голодомору.

Довідково

6 жовтня поминальні заходи в рамках акції відбулися у Вашингтоні (США), а 7-го — в Будапешті (Угорщина). Раніше подібні заходи було проведено в Туреччині, яка стала першою іноземною державою, де в рамках акції запалала поминальна свічка жертвам Голодомору, а також в Австралії, Японії, Китаї, Бразилії, Аргентині, Йорданії, Білорусі, Індії, Казахстані, Узбекистані, Таджикистані, Грузії, Азербайджані, Болгарії, Нігерії, Мозамбіку тощо. На розробленій організаторами інтерактивній карті, за якою можна стежити, в яких країнах вже було запалено «свічку пам’яті», видно, що жертв Голодомору згадували і в кількох містах Росії. Однак тут заходи відбувалися винятково на території наших дипломатичних установ.

 

 

Фото автора.