Комітет з питань охорони здоров’я розглянув питання про своєчасне забезпечення пацієнтів необхідними лікарськими засобами та медичними виробами, що закуповуються Міністерством охорони здоров’я із залученням спеціалізованих міжнародних організацій у 2016—2018 роках, а також заходи, що вживаються МОЗ для реалізації Концепції реформування механізмів публічних закупівель лікарських засобів та медичних виробів, схваленої розпорядженням Кабінету Міністрів, організації закупівель лікарських засобів та медичних виробів за кошти Державного бюджету України у 2019 та наступних роках. Учасники засідання наголошували, що закупівлі мають проводитись через систему «Прозоро» зі створенням Національної закупівельної агенції, яка буде постачати медикаменти своєчасно, якісно і закуповувати їх у виробників, а не посередників.
Комітет визнав роботу МОЗ із забезпечення своєчасного доступу пацієнтів до життєво необхідних лікарських засобів та медичних виробів незадовільною та одностайно підтримав проекти постанов про Звернення Верховної Ради до Кабінету Міністрів щодо звільнення з посад в. о. міністра охорони здоров’я Уляни Супрун та її заступника Олександра Лінчевського. На підтримку цих постанов також виступили представники громадських організацій.
Члени Комітету підтримали законопроект про внесення змін до статті 8 Закону України «Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях» (№ 8447). Ці зміни, зокрема, врегульовують статус добровольців, залучених до надання домедичної та першої медичної допомоги в районах проведення ООС з числа волонтерів, котрі не є працівниками закладів охорони здоров’я.

За повідомленням Інформаційного управління апарату Верховної Ради України.