Полтава:

На Полтавщині чотири дні тривала обласна військово-патріотична гра «Петлюрівський вишкіл». Влаштували її на базі дитячого оздоровчого табору «Горизонт», розташованого у селі Вельбівка Гадяцького району. 
 

У згаданому дійстві, зініційованому департаментом освіти і науки ОДА й організованому обласним центром туризму і краєзнавства учнівської молоді, взяли участь 18 команд старшокласників із 14 районів області. Їх формували зі школярів віком до 16 років. Причому в кожній із команд мало бути не менше двох дівчат. Останні, до речі, у вправності та кмітливості не поступалися хлопцям.
Майбутнім захисникам Вітчизни належало виконати непрості завдання. Вони змагалися з вогневої підготовки (на знімку), метали учбову гранату, евакуювали із зони обстрілу умовного пораненого та надавали йому першу домедичну допомогу. Неодмінною складовою військово-патріотичної гри, названої на честь видатного земляка — головного отамана військ Української Народної Республіки Симона Петлюри — став і воєнно-історичний конкурс. Бо сьогодні, здається, вже ні в кого немає сумнівів у тому, що знання не сфальшованої — справжньої історії своєї держави і свого війська — то не менш потужна зброя, ніж гармати чи танки...
У напруженій боротьбі за підсумками всіх конкурсів і завдань перемогу здобула команда «Соколята» Миргородської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 5. Крім традиційних грамот, переможці та призери «Петлюрівського вишколу» отримали ще й грошові винагороди у розмірі від однієї до трьох тисяч гривень.

Фото з сайту департаменту освіти і науки Полтавської ОДА.