Рекордний урожай цукрових буряків збирають на Вінниччині — у середньому з кожного гектара накопують 543 центнери солодких коренів. Торік мали 477 центнерів, а в 2016-му — 491 центнер.
На шести працюючих заводах краю вже зварили 110 тисяч тонн солодких кристалів. Про це повідомила «Голосу 
України» заступник директора департаменту агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів Валентина Кирилюк.
Буряки викопано на 40 відсотках площ (22,1 тис. га), заготовлено майже 1,2 мільйона тонн сировини, на цукрозаводи доставлено понад мільйон тонн корінців, перероблено більш як 720 тисяч тонн.
Високу врожайність коренів фахівці пояснюють не тільки дотриманням технології їх вирощування. Аграріям підсобила погода. У другій половині літа корені отримали достатню кількість вологи. Тоді над полями краю пройшли рясні дощі. Це сприяло збільшенню ваги корінців. Її продовжували набирати й у вересні. Хоча восени цей процес вважають нетиповим. Тим часом його фіксують другий рік поспіль. Так, у минулому році протягом збирання цукристі додали по 46 центнерів на одному гектарі. Нині ситуація повторилася із ще більшим плюсом. 543 центнери на круг — це найкращий показник урожайності протягом останніх п’яти років. Цукристість на рівні минулого сезону — 17 відсотків.
Загалом в Україні на круг цьогоріч копають по 478 центнерів солодких коренів. У 2017-му на початок другої декади жовтня збирали 431 ц/га.

Вінницька область.