У Тернополі на базі загальноосвітньої школи І—ІІІ ступенів — правового ліцею № 2 відкрили першу в Україні соціально-спортивну школу Фонду «Реал Мадрид». Це стало можливим завдяки плідній співпраці Фонду «Реал Мадрид», ГО «Епіцентр — дітям» і Федерації футболу Тернопільської області. Тут безплатно займатимуться діти з категорії соціально незахищених.

За словами віце-президента ГО «Епіцентр — дітям» Тараса Гереги, на початковому етапі в школі займатиметься 105 дітей, але в планах — збільшити кількість до 300. «Шукаючи дітей — учасників проекту, ми відвідали кожну родину, поспілкувалися з батьками, спробували зрозуміти проблеми, які є в сім’ї. Більшість батьків сприйняли нашу пропозицію з ентузіазмом, розуміючи, що участь у проекті — шанс покращити життя їхніх дітей, — розповів він. — Вихованців школи також забезпечать харчуванням та спортивним інвентарем».
Про те, що для Фонду «Реал Мадрид» честь відкривати спортивну школу на Тернопільщині, зазначив уповноважений посол клубу «Реал» (Мадрид) Альваро Арбелоа: «Коли був гравцем, то я і інші гравці були впевнені, що ми маємо грати й вигравати всі матчі. Утім, «Реал» має на меті бути найкращим не лише під час гри, а й поза грою. Саме тому 20 років тому ми створили цей фонд і допомогли тисячам дітей досягти поставлених цілей. Як посол Фонду «Реал Мадрид», бачу те, чого ми досягли. Тож дякую всім уболівальникам. Дякую усім партнерам, які долучилися до реалізації проекту».
— Соціально-спортивні школи Фонду «Реал Мадрид» — це світовий проект, який успішно існує у 80 країнах. Тому мені надзвичайно приємно, що Тернопіль став першим містом в Україні, де його реалізували, — наголосив голова Тернопільської ОДА Степан Барна під час відкриття соціально-спортивної школи. Очільник області також відзначив важливу роль у цьому процесі Президента України, який зустрічався з командою «Реал». Водночас він окремо подякував голові Федерації футболу Тернопільської області Тарасу Юрику за таку ініціативу.

Тернопільська область.

Фото надано прес-службою Тернопільської ОДА.