У місті-супутнику Рівненської АЕС Вараш стартував новий навчальний рік для учасників молодіжного освітнього проекту «Ядерна школа РАЕС». Єдиний в Україні, унікальний за своїм форматом проект Рівненської АЕС та Українського ядерного товариства створено для популяризації атомної енергетики, підтримки її позитивного іміджу та формування потенційного кадрового резерву електростанції.

До цьогорічного проекту долучилися майже 30 учнів професійно-технічного училища РАЕС, загальноосвітніх закладів міста Вараш та села Стара Рафалівка Володимирецького району, чиї есе було обрано серед багатьох претендентів на участь у проекті. Учасниками «Ядерної школи РАЕС» стануть також учні навчальних закладів Володимирецького та Маневицького районів, для яких навчальний процес стартуватиме наприкінці жовтня та відбуватиметься в період канікул.
Вступну лекцію-бесіду зі слухачами провів генеральний директор підприємства Павло Павлишин (на знімку). Від нього юнаки та дівчата дізналися безліч пізнавальної інформації, зокрема про кадрову політику підприємства.
Уперше в «Ядерній школі РАЕС» візьмуть участь і дівчата. Учениця Вараської ЗОШ № 3 Богдана Кухта вважає роботу на Рівненській АЕС привабливою та перспективною в плані саморозвитку: «Лекція-бесіда з Павлом Яремовичем позитивно налаштувала на участь в освітньому проекті. Я ще вагаюсь у виборі майбутньої професії, тому сподіваюсь, що «Ядерна школа» допоможе мені у цьому».
Як повідомили заступник гендиректора РАЕС з персоналу Ігор Вітковський та заступник голови ВП УкрЯТ в Рівненській області Олександр Адамович, для школярів з міста-супутника РАЕС та прилеглого до нього населеного пункту «Ядерна школа РАЕС» триватиме впродовж 22 тижнів — до квітня наступного року. П’ятдесятигодинний курс проекту передбачає лекції провідних фахівців та інструкторів РАЕС, спілкування зі студентами профільних ВНЗ та молодими спеціалістами електростанції. Крім того, на учасників чекають години теоретичних занять, присвячених точним наукам, екскурсії на споруди та промислові об’єкти АЕС, ділові ігри, конкурси, стажування в експлуатаційних підрозділах та на адміністративних посадах. За результатами «Ядерної школи РАЕС» учням, які пройшли увесь курс, вручать сертифікати та пам’ятні подарунки.
«Впевнений, «Ядерна школа РАЕС» не мине безслідно для її випускників і через кілька років ми знову зустрінемось з ними, але вже під час працевлаштування на Рівненську АЕС», — сказав Павло Павлишин.

Фото надано прес-центром РАЕС.