ПОЛТАВА:

В обласному центрі зі збірного пункту облвійськкомату на строкову службу в Українське військо провели понад дві сотні призовників. На урочистості з цієї нагоди прибули також їхні родичі, друзі, знайомі, представники влади, ветерани АТО, священнослужителі. Саме того дня новобранці стали солдатами. Тож і перші накази вони отримали від обласного військового комісара, учасника АТО, полковника Дмитра Губського.

На знімку: новобранці крокують у своєму першому солдатському строю.

Фото автора.

Водночас він побажав молодим чоловікам сумлінно виконувати свій обов’язок захисника Вітчизни. Тим паче, що сьогодні їм є з кого брати приклад. Із напутнім словом до земляків звернувся старший лейтенант запасу Ярослав Радченко. Він — кадровий військовий, який після збройної агресії Росії добровільно відновився на службі і у складі 80-ї десантно-штурмової бригади боронив, як то кажуть, до останнього луганський аеропорт, пройшов полон, а потім так само мужньо і самовіддано воював ще не в одній гарячій точці на Донбасі.
Попри те, що строковиків туди не направляють, усі розуміють: саме навчені і добре підготовлені протягом року-півтора бійці невдовзі стануть основою резерву нашого війська, готового будь-якої миті дати гідну відсіч ворогу. За словами заступника обласного військового комісара з роботи з особовим складом та громадськістю підполковника Едуарда Бородая, в солдатський стрій стали справді найкращі. Адже перед тим як вирушити до своїх військових частин, їм довелося пройти досить жорсткий відбір за станом здоров’я, моральними, діловими та іншими якостями, необхідними сучасному воїну.
Те, чого сьогоднішніх новобранців навчать їхні командири, просто на плацу збірного пункту продемонстрували вихованці військового-спортивного клубу «Воїн». При цьому для унаочнення показового бою вони використовували не лише армійську амуніцію та зброю, а й бойову розвідувально-дозорну машину. Новоспеченим солдатам на дорогу вручили хліб-сіль та подарунки з найнеобхіднішими у перші дні служби речами. А священик Свято-Успенського кафедрального собору УПЦ Київського патріархату о. Богдан благословив їх на ратну службу молитвою.