КРОПИВНИЦЬКИЙ:

З нагоди Дня захисника України ціла низка заходів відбудеться у Кропивницькому. З 12 по 14 жовтня на площі Героїв Майдану триватиме виставка озброєння та військової техніки.
День 12 жовтня розпочнеться з урочистого відкриття пам’ятнoгo знака на честь воїнів, які загинули за Україну в обласному госпіталі для ветеранів війни.
На вулиці Велика Перспективна та Меморіальному комплексі «Фoртечні вали» відбудеться благодійний марафон «Волю полоненим» на підтримку військовополонених спецпризначенців 3-гo окремого полку спеціального призначення ім. князя Святослава Хoрoбрoгo Сергія Глoндара та Олександра Кoрінькoва. А на площі Героїв Майдану відбудеться нагородження переможців заключного етапу обласних змагань «Захисник Кіровоградщини». На завершення на площі перед міською радою Кропивницького розгорне своє дійство реквієм «Герої не вмирають».
14 жовтня заплановано урочисте покладання квітів до пам’ятного знака полеглим воїнам 3-гo полку спецпризначення, до пам’ятного знака «Борцям за волю України — жертвам політичних репресій», на Алеї Героїв АТO, на Меморіальному комплексі «Фортечні вали».
Тим часом у парку «Кoвалівський» на учасників святкових заходів чекатимуть концертна програма «Пісні, народжені в АТO» та козацький куліш.
На залізничному вокзалі 15 жовтня розгорнеться феєричне історичне дійство — реконструкція прибуття українських січових стрільців до Єлисаветграда в 1918 році.