Чернігівська дирекція «Укрпошти» продовжує випробовувати терпіння селян. Здається, що у ці страшні дні ічнянської трагедії про ці проблеми можна і призабути. А чи не навпаки? Люди у селах чекають інформації, чекають новин. І дочекатися не можуть!
У село Рябухи Талалаївського району районку привозять у середу, майже через тиждень після виходу, бо видається вона у четвер. Сьогодні знову її не привезли. Листоноша кричить на селян, бо вона, бачте, всього листоноша, а де брати їй газету, вона не знає. Бо їй її не наділили! Минулого четверга «передвижка» у Старій Талалаївці «продвигала» по центру, газети попередавали передплатникам, які були біля машини, щоб рознесли знайомим. А на кого знайомих не вистачило, то залишилися і без газет. Тобто, машина поїхала із періодикою на Срібне, обіцяючи прихопити за нагоди газету у суботу. Ось так нас обслуговують!
Дали і обіцяний графік роботи пересувних відділень. Не розумію, як його можна так умудритися скласти? У вівторок відділення №3 їде тільки у Новоселівку, де майже 100 дворів. Село компактне, не розкидане, в основному із асфальтованими вулицями. Їдучи у вівторок у Новоселівку, минає село Шевченка із п’яти хат. Споконвіку ці села обслуговував один листоноша, навіть тоді, коли жителів було в 10 разів більше.
У село Шевченка машину женуть у середу, де за графіком працює вона півгодини. А їде у Шевченка вона із Рябух, які розташовані кілометрів за 50 (мінімум). Хто знає район, за голову хапається! Це ж треба таке творити!
У Срібнянському ЦВПЗ відповіді на ці питання не можуть дати. Територіальний менеджер із Прилук не піднімає слухавку!
...Слова тут підбирати важко, коли щодня телефонують селяни, яких наша влада старається зробити якомога забитішими і необізнанішими, позбавляючи їх права на інформацію. А ти нічого не можеш вдіяти, бо тебе ніхто не чує.

Олександра ГОСТРА, редактор талалаївської районної газети «Трибуна хлібороба».