Перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко (на знімку) пригадала часи своєї журналістської юності, коли в українських новинах обов’язково і щодня було кілька сюжетів про РФ. «Ми знали всіх їх топ-політиків, полювали на їх коментарі та інтерв’ю на різних міжнародних подіях, пам’ятали всіх їх міністрів і губернаторів, знали спікерів і глав комітетів Держдуми, а політичні вибори і політичне життя в Україні йшло за московськими лекалами, з невеличким відставанням у часі. Ми просто калькували їх події, їх результати виборів, їх політичні тренди», — написала вона на своїй сторінці у Фейсбуці.

Такі спогади на Ірину. Геращенко навіяла ситуація з російською журналісткою, яка фактично переслідувала українську делегацію під час сесії Парламентської асамблеї Ради Європи у Страсбурзі (Франція).
«Величезне щастя, що тепер цього немає. Ми справді відірвалися від запорєбріка. Й питання не лише в тому, що там вбито всі основи демократії і немає більше парламенту і уряду, а є лише Путін і Кремль, тому немає жодного сенсу знати, хто там міністри, спікер, бо це не має жодного значення, бо всі вони призначені і в одну хвилину можуть бути зняті однією людиною. Ключове, головне інше — нам більше це не цікаво і не потрібно! Україна нарешті живе своїм політичним порядком денним. Політики, експерти, журналісти не знають імен і облич російської політичної шобли. А прості українці нарешті забувають всіх цих кіркоровбаскових», — наголосила вона.
Проте здивування в І. Геращенко викликав той факт, що «путінська пропагандистка знає всіх українських депутатів в ПАРЄ в обличчя, на ім’я та по батькові. Й кажуть, ми там енний день — головні герої їх геббельсТБ. На Росії три дні поспіль транслюють український гімн. Та й взагалі геббельсТБ розповідає тільки про Україну (а що їм ще показувати, друзі, слів свого гімну вони не знають)».
Насправді, переконана І. Геращенко, це хороші новини. «Ми точно можемо прожити без РФ. І прагнемо одного — аби Кремль відчепився від України. Росія без України — не може, бо це крах їх імперських амбіцій, це повний програш їх зовнішньої політики, це вбивство ключового міфу про «адін народ». Ми на правильному шляху, друзі. Й Україну Росія вже програла. Безповоротно», — констатувала політик.