Народні депутати — представники «Народного фронту» Ігор Бриченко та Тарас Кремінь передали два мікроавтобуси з гуманітарною допомогою мешканцям Ічнянщини у Чернігівській області, які були евакуйовані внаслідок вибухів на артскладах Міноборони.
«Чернігівщина і Миколаївщина разом! Разом із колегою народним депутатом Ігорем Бриченком, Благодійним фондом «Крокуємо з турботою», фермерським господарством «Владам», громадською організацією «Волонтери Снігурівщини» відправили два мікроавтобуси з такою потрібною гуманітарною допомогою (теплі речі, продукти харчування, гігієнічні засоби) мешканцям Ічнянщини, що на Чернігівщині, постраждалим внаслідок вибухів на артскладах Міноборони», — написав Тарас Кремінь на своїй сторінці у Фейсбуці.
Він зазначив, що нині найголовніше — допомогти евакуйованим людям, забезпечити гідні умови їхнього проживання, гаряче харчування, медичне обстеження тощо.
«Тому закликаємо підтримати постраждалих мешканців Чернігівщини, а також не бути осторонь інших проблем, пов’язаних із підтримкою вимушено переміщених осіб, родин військовослужбовців, сімей загиблих захисників України. Ми — єдині!», — наголосив парламентарій.
Народний депутат також звернувся до керівництва держави із закликом максимально швидко провести розслідування і, назвавши причини чергового вибуху на артскладах, вжити заходів для попередження таких подій у майбутньому.
«Крім того, Генштаб та Мін-оборони повинні публічно відзвітувати перед суспільством за вибухи на військових складах в Балаклеї, Калинівці та Ічні. Зо-крема, варто зробити це на відкритому засіданні профільного парламентського комітету», — вважає Тарас Кремінь.

Вл. інф.