ПОЛТАВА:

У місті-райцентрі Глобине, що на Полтавщині, на будівлі школи № 4 урочисто відкрили меморіальну дошку на честь колишнього головного агронома колгоспу імені Мічуріна Ганни Андрієнко. Кілька місяців тому на громадських слуханнях земляки проголосували за присвоєння цьому навчальному закладу її імені. А тепер зробили наступний крок з увічнення її пам’яті.

На згаданих урочистостях учні та педагоги згадували головні віхи біографії справжньої подвижниці землеробства, декламували присвячені їй віршовані рядки. 
Водночас ветерани сільськогосподарського виробництва розповідали молоді про багато в чому унікальні досягання знаменитого колгоспу. 
Зняти з меморіальної дошки покривало присутні на урочистостях доручили міському голові Станіславу Джусю та сину Ганни Петрівни і продовжувачу її справи — директору агрофірми «Урожай» Володимиру Андрієнку. Останнього земляки також знають як досвідченого хлібороба, умілого керівника й водночас мецената, ініціатора суспільно корисних справ. Одразу після відкриття меморіальної дошки до неї лягли живі квіти від вдячних земляків.