ЧЕРНІГІВ:

Як повідомляє ДСНС України в Чернігівській області, ситуація в зоні надзвичайної події контрольована. У селищі Дружба — епіцентрі вибухів — та на адміністративній території арсеналу чергують 12 пожежно-рятувальних загонів для оперативного реагування у разі надзвичайної ситуації. Гасіння триває. З початку робіт здійснено 38 скидів води (304 тонни).
Загиблих і травмованих унаслідок надзвичайної ситуації не зафіксовано. У дев’яти пунктах для евакуації розміщено 564 особи, з них 26 дітей. Більшість жителів постраждалих сіл уже повернулися додому.
Шостий арсенал боєприпасів перебуває на балансі Генштабу ЗС України і контролюється військовою контррозвідкою СБУ.
Директор Ічнянського заводу сухого молока та масла спростовує чутки про пошкодження підприємства: «Наш завод не постраждав від вибухів на артскладах і вже о 16-й годині 9 жовтня відновив свою роботу. За цей час переробив 300 тонн молока. Завдяки тому, що завод ще три роки тому перейшов на альтернативне паливо — торф та зріджений пропан-бутан, відсутність централізованого газопостачання не вплинула на роботу підприємства».
Як повідомили в Чернігівській ОДА, в Ічнянському районі створено 30 робочих груп для проведення комісійного обстеження житлових будинків, споруд, об’єктів соціальної сфери та життєзабезпечення, які постраждали, і наступного визначення їм компенсації на відновлювальні роботи. Місцевими органами влади створено резерв будівельних матеріалів для їх проведення.