КРОПИВНИЦЬКИЙ:

Туристичну мапу «Запрошує місто Кропивницький» незвичайного, покращеного для зручності формату з оновленою інформацією про важливі туристичні, історичні та культурні об’єкти презентували в обласному центрі, в галереї «Єлисаветград».

На знімку: Микола Цуканов із сином Глібом та кропивницькою журналісткою Валентиною Левочко під час презентації.

Фото автора.

У складеному вигляді вона має розмір візитної картки, в розгорнутому — формату А3. На карті розміщено майже півсотні об’єктів, серед яких — архітектурні пам’ятки, музеї та галереї, бібліотеки, об’єкти культури, пам’ятники та релігійні споруди.
Перший наклад карти становить п’ять тисяч примірників. До його видання долучилося чимало місцевих жителів, підприємців, які зацікавлені в розвитку рідного міста, його іміджу.
Як повідомив ініціатор видання, власник галереї «Єлисаветград» Микола Цуканов, обраний формат видання складний у виготовленні. Тож друкарні не дуже охоче беруться за таку справу, а доводити продукцію до належного, зручного у користуванні, вигляду довелося усією сім’єю. Проте ініціатори не шкодують про затрачені зусилля, адже головне, за їхніми словами — користь від видання і для жителів Кропивницького, і для гостей міста.
Петро МЕЛЬНИК.