Як повідомили в обласному управлінні Нацполіції, працівники Шепетівського відділу поліції спільно з бійцями роти спеціального призначення поліції Хмельницької області затримали тридцятьох чоловіків, які намагалися вчинити рейдерське захоплення аграрної компанії. Дзвінок про захоплення надійшов на лінію «102» від охоронця офісу підприємства. Він повідомив, що молодики спортивної статури в масках, перелізши через бетонний паркан, проникли на територію фірми. Зловмисники зафарбували вічка всіх камер спостереження по периметру будівлі, щоб їх неможливо було помітити. Пред’явивши пакет документів, які, начебто, засвідчують право власності, чоловіки заявили, що вони представляють нового господаря підприємства.
На місце події одразу виїхала слідчо-оперативна група та бійці спецпідрозділу поліції. Затримання відбулося блискавично. Під час спецоперації з’ясувалося, що всі молоді люди не старші тридцяти років. Переважна більшість з них — мешканці столиці. Серед них і адвокат, який супроводжував рейдерів.
Як написав у Твіттері міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, приїхали 25 розумників на «гастролі» за 60 доларів у день, захопили підприємство. Усі одразу затримані поліцією, і найближчі дні проведуть у в’язниці.
Слідчі з’ясовують, за чиєю вказівкою діяли зловмисники. За фактом відкрито кримінальне провадження.

Хмельницький.