Житомир:

Наречена з пишним вінком квітів на голові разом із дружками пройшла Михайлівською — пішохідною вулицею міста, запрошуючи перехожих на весілля. Так почалося Покровське весілля. Дружки заплели молодій косу. На вулиці з’являється наречений. Він верхи на коні, в супроводі козаків. Що має бути далі — знає кожен, хто хоч раз побував на українському весіллі. Звичайно ж, він разом із боярами їде викуповувати в дружок молоду. Жарти, сміх. Потім відбулася церемонія одруження. На пальцях молодят з’явилися обручки.

На знімку: Крістіна і Денис Малишеви.

Фото прес-служби Житомирської міськради.

Весільні обряди відбувалися за участю зразкового аматорського фольклорного ансамблю «Джерельце», художньо-аматорського колективу «Козацька Берегиня», гурту бойового козацького вишколу «Стрибожі правнуки», ансамблю «Троїсті музики».
Уже в статусі чоловіка Денис Малишев та його дружина Крістіна зізналися, що спершу вагалися, чи правильно зробили, коли виявили бажання взяти участь у Покровському весіллі. Такий захід провели в Житомирі вже втретє. Але внесли зміни. Раніше дійство відбувалося у сквері на Замковій горі. А коли перенесли на Михайлівську, глядачів значно побільшало.