ВІННИЦЯ:

Тепло у частину будинків вінничан подають навіть при температурі +20 градусів(!). Люди змушені відчиняти не тільки вікна, а й балконні двері. Зате посадовці звітують, що вчасно розпочали опалювальний сезон.

Опалювати частину житлових будинків розпочали 15 жовтня ц. р., за тиждень до того — дитячі садочки, школи та лікарні. «Середньодобова температура повітря коливається у межах +8 градусів, тому на засіданні міськвиконкому 11 жовтня прийнято рішення розпочати опалювальний сезон, — ідеться у повідомленні на сайті міськради. — Станом на 12 жовтня системи опалення працюють у 47 дитячих садках, 37 школах і 16 закладах охорони здоров’я. У помешканнях вінничан тепло почне з’являтися з 15 жовтня».
— На вулиці +20 градусів, а батареї опалення ще гарячіші, — про це повідомили «Голосу України» 16 жовтня мешканці двох будинків з вулиці Пирогова. — Та й увесь попередній тиждень був теплий. Удень температура повітря прогрівалася до +17—19 градусів.
За словами співрозмовниці, у них у квартирі відчинені не тільки вікна, а й балконні двері. «Чи подумали «гарячі» голови про те, у яку копійку стане нам опалення будинку при температурі +20 градусів? — продовжує жінка. — Невже справді треба обігрівати будинок при такій, без перебільшення, літній температурі? Матінка природа вирішила допомогти людям зекономити декілька сотень гривень, так «мудрі» голови все одно витягнуть їх з кишені».
Такої само думки й інші містяни, яким «поталанило» першими отримати тепло в оселях у новому сезоні у сонячні дні, що стоять у місті уже другий тиждень поспіль.