КРОПИВНИЦЬКИЙ:

Спортивний майданчик, обладнаний тренажерами для реабілітації пацієнтів, які мають проблеми з опорно-руховим апаратом, відкрили на території Кіровоградського обласного госпіталю ветеранів війни. Встановлено спеціальні тренажери, турніки та бруси. Поряд — душові кімнати та роздягальня.

На знімку: головний лікар госпіталю Геннадій Сябренко та голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко перевіряють встановлену систему терапії.

Фото прес-служби Кіровоградської ОДА.

Також у госпіталі почав діяти фізично-психологічний центр соціальної адаптації для лікування ветеранів із найважчими ушкодженнями опорно-рухового апарату, до складу якого входять кабінети соціально-психологічної та фізичної реабілітації, укомплектовані необхідними меблями та спеціальним медичним обладнанням. Тут збудували найбільшу в Україні двадцятиметрову систему терапії для людей, які втратили можливість ходити. За її допомогою хворий пересувається та вчиться заново долати перешкоди.
У відкритті взяли участь представники європейського командування, яке разом із гуманітарним фондом НАТО сприяло виділенню фінансування на реалізацію проекту.