Іменна аудиторія на честь німецького бізнесмена з’явиться у Херсонському національному технічному університеті. Студенти ХНТУ впродовж двох років стажувалися та проходили виробничу практику на підприємствах великої міжнародної компанії «Шрайнер груп» (Мюнхен) Хельмута Франца Шрайнера. І показали себе там вельми старанними та кваліфікованими працівниками. Аби віддячити українському вишу за підготовку справжніх професіоналів, гер Шрайнер переказав на рахунок їх альма-матер п’ятдесят тисяч євро.
На ці гроші (з них, до речі, державі сплатили податки) університет вирішив відремонтувати та переобладнати велику аудиторію на двісті місць у навчальному корпусі. Тут повністю замінять батареї, вікна, систему освітлення, придбають та встановлять інтерактивну дошку та комплекс комп’ютерного обладнання для проведення відеоконференцій з підключенням до Інтернету, аби іноземні науковці змогли дистанційно читати лекції студентам.
Ректор ХНТУ професор Юрій Бардачов каже, що комплексний ремонт та переоснащення аудиторії № 319 має завершитися не раніш як у березні наступного року. 

Херсон.