Ми часто чуємо, що українська політика потребує молодих людей, які мислять прогресивно й здатні продукувати ідеї та втілювати їх у життя. Однак без необхідних знань та підтримки молоді активісти не зможуть показати себе і змінити життя в країні на краще. Розуміючи це, молодіжне крило Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина» громадська організація «Батьківщина молода» започаткувала «Школу політичного успіху» (на знімку). Ця школа працює в багатьох обласних центрах і вже встигла завоювати прихильність активної молоді.

«Школу політичного успіху» відкрили й у Тернополі. Очільник «Батьківщини молодої» Сергій Митрофанський зазначив, що шість років тому, перед стартом першої школи в столиці, мало хто вірив у її успіх. Проте нині конкурс на одне місце учасника тренінгу — від 4 до 
5 осіб. Такі заходи для молодіжних лідерів на регіональному рівні проводять у Харкові, Луцьку, Сумах, Івано-Франківську, Одесі. А тепер вони відбудуться і в Тернополі. «Навчальна система розрахована на 3—5 років, і ми йдемо в конкурентне середовище. Для того, щоб дати змогу молодим людям здобути якомога більше корисних знань, ми й започаткували цю школу. Молоді перспективні політики — це ми з вами. Єдине, що нам потрібно — це знання», — звернувся до тернопільських молодіжних лідерів Сергій Митрофанський.
Із початком роботи «Школи політичного успіху» слухачів привітав керівник Тернопільської обласної парторганізації ВО «Батьківщина», перший заступник голови Тернопільської обласної ради Василь Деревляний: «Мені приємно, що молодь долучається до політичного життя України і нашої області. Хочу, аби ви вірили і знали, що маєте величезний вплив на долю країни. До молоді завжди прислухаються. Ви — рушійна сила усіх позитивних змін в країні. Бажаю вам віри в те, що ви робите!».
Майбутнє працевлаштування кращим випускникам цієї школи пообіцяв керівник Тернопільської міської організації ВО «Батьківщина» Микола Сліпченко. Вони матимуть змогу попрацювати помічниками депутата міської чи обласної ради.
«Молоді важливо брати участь у політичному житті. Саме від нас залежить майбутнє країни! Такі зустрічі варто проводити, аби молодь не збайдужіла до політичного життя та не зневірилася у власних силах щодо можливості впливати та щось змінювати», — розповів виконувач обов’язків голови ГО «Батьківщина Молода» у Тернопільській області Євген Рудейчук.
На першій зустрічі учні та лектори обговорювали проблеми й перспективи сучасної політики. Ділилися досвідом підготовки та проведення політичних кампаній. Головним експертом «Школи політичного успіху» в Тернополі був Олексій Захарченко. Він виступав із лекцією на тему «Старт в політиці для молодої людини». «Ця лекція була для мене надзвичайно корисною. Сподобалося, що спікер комунікував із нами і це був не монолог експерта, а діалог з молоддю. Я з нетерпінням чекаю наступних лекцій. Окрім того, тут я отримую корисні знання. Школа політичного успіху» це також можливість знайти хороших друзів», — розповіла учасниця заходу Анастасія Антошків.

Тернопільська область.

Фото надано прес-службою Тернопільської обласної парторганізації ВО «Батьківщина».